Afbeelding
Foto: Gerrit van de Veen

Kemna stoomtractor 'De Majoor' uit 1916

Speciale gast dit jaar is de Kemna stoomtractor van de Vereniging tot Behoud van Stoomwerktuigen (VBS) in Nijkerk. Deze stoomtractor is 2001 in Letland aangeschaft en heeft na een restauratieperiode van negen jaar in 2011 tijdens een ceremonie de naam 'De Majoor' gekregen.

Deze Kemna stoomtractor is in opdracht van het Duitse leger gedurende de Eerste Wereldoorlog door Hauboldt in Chemnitz, Duitsland gebouwd.

Het is een zogenaamd EM type (Einheits Machine) dat door diverse bedrijven, zoals MAN en Hanomag, is gebouwd. De gigantische kanonnen, beter bekend als de 'Dikke Bertha's' werden door deze stoomtractoren naar het front gesleept op vijf wagens. Een granaat woog maar liefst 850 kilo!

De Stoomtractor heeft twee cilinders, die beide op hogedruk stoom werken (12 Bar). Er zijn twee versnellingen, de eerste tot 4 kilometer per uur en de tweede tot ongeveer 10 km per uur. De rubbers op de voor en achterwielen zijn niet origineel, maar door de VBS aangebracht. Dat kan ook niet anders, met ijzeren wielen beschadig je de weg waarop je rijdt en op asfalt, maar zeker op klinkers, gaat de machine vreselijk te keer zonder rubbers.

Er wordt gestookt op zowel hout als kolen, maar als er echt gewerkt moet worden dan moet er op kolen worden gestookt. De actieradius is ongeveer 16 kilometer. Dan moet er water worden getankt en kolen gebunkerd. Met een riem op het vliegwiel kan ook een zaag of een dormachine aangedreven worden.

Het kost ongeveer anderhalf uur stoken om de ketel op druk te krijgen.

Sturen gaat met twee kettingen. Om van volledig links naar rechts te komen moet het stuurwiel 37 maal rond ! De Majoor zal voorop gaan in de tractoren groepstoertocht.

Er zijn nog een paar van deze unieke machines op de wereld, waarvan er enkele ook daadwerkelijk kunnen rijden, maar 'De Majoor' is de enige in Nederland.