Afbeelding
Foto:

Brandweerdag Huizen

Op 7 september organiseert de brandweer in Huizen een heuse Brandweerdag. Deze Brandweerdag maakt onderdeel uit van het Oldtimer Festival Huizen. In plaats van de jaarlijkse open dag op de kazerne zijn wij dit jaar dus te vinden op de werkhaven ter hoogte van het Nautisch Kwartier.

Tijdens deze Brandweerdag zijn een aantal 'Golden Oldies', zoals een echte stoomspuit en de eerste motorautospuit van de Huizer brandweer te bezichtigen. Deze motorautospuit is het enige exemplaar in Nederland en heeft van 1932 tot 1969 zijn diensten bewezen bij vele branden en hulpverleningen in Huizen en omstreken. Daarnaast kun je ook een diversiteit aan brandweermaterieel bekijken, vasthouden en zelfs uitproberen.

Naast voertuigen zullen de brandweerlieden van Post Huizen diverse demonstraties geven. Er zijn onder andere demo's op gebied van brandbestrijding en hulpverlening, zowel op land als op het water en aan de kade van de werkhaven vind je een brandweerduikteam en de KNRM.

Naast alle actie en bezichtigingen kun je je ook laten voorlichten op het gebied van (brand)veiligheid. Hans Schotsman, één van de wijkbrandweermannen van Huizen is aanwezig voor het geven van tips over brandveiligheid en er is een specialist in moderne voertuigtechnieken die uitleg geeft over wat de brandweer kan doen bij ongevallen met moderne elektrische- en hybride voertuigen.

Uiteraard ben je ook van harte welkom voor een meet en greet met onze jeugdbrandweer. Onze jeugdbrandweer bestaat dit jaar alweer 45 jaar en zoekt voor de toekomst ook weer enthousiaste jongens en meisjes. Middels infostand en demo's laten zij zien wat ze te bieden hebben. Uiteraard mag deze dag ook de brandweerstore, met diverse brandweerartikelen, niet ontbreken.

De Brandweerdag is echt een evenement voor iedereen, jong en oud en een mooie aanvulling op het Oldtimer Festival Huizen. Wij zien je graag op 7 september vanaf 10.00 uur in de werkhaven ter hoogte van het Nautisch Kwartier.

Programma

11.00: Demo Jeugdbrandweer

11.45: Demo brandweer/KNRM

12.30: Demo verkeersongeval

13.15: Demo voertuigbrand

14.00: Demo jeugdbrandweer

14.45: Demo brandweer/KNRM

15.30: Demo verkeersongeval

16.15: Demo voertuigbrand

Kijk voor meer info: www.oldtimershuizen.nl / www.brandweer.nl/brandweerdag

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding