Afbeelding
Foto:

Healey Museum

Het idee, om het enige Healy Museum ter wereld op te zetten, stamt uit 2010. Drie vrienden, allemaal in het bezit van een Healy, richtten toen aangespoord door Hans van de Kerkhof de Stichting Healey Museum op.

Het moest een museum met passie worden, dus het bezit van een Healy was heel belangrijk. Na het vinden van een geschikt pand werd in 2012 in Vreeland het Museum geopend. Een mooi pand met voldoende parkeergelegenheid voor bijeenkomsten of een start of finish van een rit.

De collectie bevat onder andere een zeer uitgebreid archief, waaronder ontwerptekeningen en de persoonlijke correspondentie van Geoffrey Healey: de chief engineer en zoon van Donald Healey. De tentoongestelde auto's zijn allemaal specials of hebben een bijzondere achtergrond, waaronder de coupe van D. Healey, een BN3 prototype 100, het prototype 4000RR en een Ruddspeed Healey. In totaal komen er acht Healy's naar Huizen. Hier het overzicht: Austin Healey 100, Sprite MKI, twee exemplaren van de 3000 MKIII, een Jensen Healey MKI, twee Austins Healey 3000 MKII en de eerder genoemde 4000 RR.

Het Healy Museum in Vreeland is open van vrijdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur.
Info: www.healeymuseum.nl