Jean en Maaike zijn flexwerkers bij Vivium.
Jean en Maaike zijn flexwerkers bij Vivium. Foto: Paul Tolenaar

Flexibel werken in de zorg?

REGIO Jean de Beus (links) en Maaike Postma kozen voor flexibel werken in de zorg. Hun achtergrond en situatie mogen nog zo verschillend zijn, het Flexbureau van Vivium past hen uitstekend. 'Werken via de flex is verfrissend en houdt me scherp.'

Jean had vorig jaar nog een kantoorbaan bij een telecombedrijf. "Elke dag dezelfde collega's en dezelfde werkplek. Nu vertel ik met zo veel voldoening en enthousiasme over mijn werk dat mensen uit mijn omgeving ook bij het Flexbureau solliciteren", lacht ze. "Dit werk is nooit saai, maar nuttig en geeft heel veel voldoening."

De afwisseling en variatie in het werk bevallen verzorgende Maaike ook goed. "De ene keer val ik in op een locatie in mijn omgeving en de andere keer in de wijk, zoals op dit moment. Dan verleen ik een-op-eenzorg bij iemand thuis en soms werk ik met collega's in een team. De uitdaging zit in de samenwerking en de zorg voor cliƫnten van verschillende leeftijden en met verschillende behoeften. Zo blijft het vak mij boeien en het werk uitdagend. Omdat ik steeds voor nieuwe situaties sta, word ik als professional vindingrijker en creatiever."

Voor Jean was de mogelijkheid tot flexibel werken het duwtje dat ze nodig had om de overstap naar de zorg te wagen. Met twee tieners thuis wilde ze geen onregelmatige diensten draaien. "Nu plan ik online mijn eigen uren in op basis van welke diensten voor mijn niveau op welke locatie openstaan", legt ze uit. "Dat werkt perfect."

Als zijinstromer met een zorgzaam hart begon Jean vorig jaar via het Flexbureau de opleiding tot helpende. Een stap terug in salaris en in uren. "Maar een prima investering in mezelf", zegt Jean monter. "Ze kijken hier echt naar je." Maaike is inmiddels begonnen aan de opleiding tot verpleegkundige. "De zorg ontwikkelt en ik wil daarin mee. Alle lof voor het Flexbureau. Ik krijg de kans het beste uit mezelf te halen. Ik word hier echt blij van."

Spreekt de zelfstandigheid en afwisseling van werken in de wijk je aan? Of juist de bijzondere band die je opbouwt bij mensen met dementie? Misschien ga je voor de uitdaging van geriatrische revalidatiezorg? Of wil je flexibel werken? Mogelijkheden genoeg bij Vivium! Meer informatie of solliciteren? Bel onze recruiters via 035-69 24 039, mail naar werkenbij@vivium.nl of kijk op werkenbijvivium.nl.

Werken via Flexbureau van Vivium is verfrissend en houdt me scherp