Chef-kok Peter Voogd met zijn dochter Coco in Brasserie Coco.
Chef-kok Peter Voogd met zijn dochter Coco in Brasserie Coco. Foto: Bob Awick

Nieuw in de Vesting: Brasserie Coco voor een heerlijke lunch en diner

NAARDEN Nieuw in de Vesting is Brasserie Coco voor lunch en diner met heerlijke bourgondische gerechten.

"Onze sfeervolle en gezellige brasserie is gevestigd naast de Grote Kerk, een van de mooiste plekjes in de Vesting", vertelt eigenaar en chef-kok Peter Voogd, die al 33 jaar in het vak zit. "Je kunt bij ons terecht voor lunch en diner met eerlijke, bourgondische gerechten die altijd bereid zijn met dagverse producten. Dat staat bij ons hoog in het vaandel. Ik sta al jaren met veel passie in de keuken en weet uit ervaring dat gasten dat zeer waarderen. Op onze kaart staan altijd twee vis-, vlees- en vegetarische gerechten als voor- en hoofdgerecht zoals uitgebreide luxe broodjes, maaltijdsalades, hamburgers en saté en als diner vitello tonnato, bisque kreeftensoep, tournedos, zeetong, Noorse zalm en als nagerecht mijn Gooise bluf. Dit gerecht heb ik dertig jaar geleden zelf verzonnen en is een geheim recept. De kaart wisselt elke drie maanden. Gasten kunnen vanaf 12.00 uur kiezen uit de lunch- en dinerkaart. Naast de kaart kook ik wisselende weekgerechten met het seizoen mee, die op borden in de brasserie hangen. We gaan nu het wildseizoen in en hebben gerechten als wilde zalm, wildpaté, eendenmousse en wildstoof van konijn of hert."
Peter staat in de keuken en werkt samen met gastvrouw Anne van Dijk en zijn dochter Coco. "Dan weet je ook waar de naam Brasserie Coco vandaan komt. We vinden het een hele mooi naam en Coco zelf ook", vertelt een lachende Anne, die al jarenlang samen met Peter werkt. "Naast het gastvrouw zijn hou ik me ook bezig met de wijnen. Dat is mijn passie. Elke maand hebben we andere wijnen daarom hebben we ook geen wijnkaart. Bij de wisselende gerechten willen we altijd een goede wijn serveren en dat maakt onze brasserie ook uniek. De wijnen worden ook op borden geschreven die in de brasserie hangen en ik kan altijd uitleggen welke wijn het beste bij een gerecht past. Daarnaast zijn voor ons ook de gastvrijheid en goede bediening heel belangrijk. Als je bij ons binnenkomt, krijg je een glaasje prosecco, samen met een heerlijke amuse. We hebben geen kindermenu, maar kinderen kunnen halve porties bestellen."
Bij Brasserie Coco kun je ook terecht voor feesten, partijen, privégelegenheden en bruiloften vanaf 50 tot 200 man. Peter: "We hebben een bovenverdieping en die kan gehuurd worden om een feest te geven. Natuurlijk kook ik en we kunnen alle wensen van een klant bespreken zodat het echt een persoonlijk feest wordt. De Brasserie kun je elke dag in de week afhuren voor een feest of bruiloft."

Brasserie Coco aan het Kerkpad 1 in Naarden, 035-760 18 99, is open van woensdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur voor lunch en diner. Meer informatie staat op www.brasseriecoco.nl.