Afbeelding
Foto: 55kvadrat.se

Koele kleuren

De kleur van het jaar volgens Flexa is Denim Drift, een koele en vergrijsde kleur blauw, die we steeds meer in het interieur terug gaan zien. Een koele, wijkende kleur die er dus ook nog eens voor zorgt dat onze ruimtes groter lijken en ook een rustgevende kleur, die met name in de Scandinavische interieurs op het moment erg veel gebruikt wordt.

Wij Nederlanders zijn vaak gecharmeerd van de interieurs van die Noorderlingen, waarschijnlijk omdat ons weer en daarmee de mate waarin we gericht zijn op binnen leven, sterk met die van hen overeenkomt.

IJsblauw past niet alleen bij de modernere Scandinavische stijl, het is ook een statige kleur, maar wat het voor mij vooral betekent is dat het een mooie basis is. Zachtblauw met wit en houten vloeren maakt een prachtig palet als basis voor je woning. Door toevoeging van structuur en zachtheid in de vorm van stoffen, gordijnen en vloerkleden wordt er warmte aan de koelte toegevoegd.

Probeer het eens. Door al je muren in een zachte tint te schilderen (en niet één muur zoals we al veel te lang doen) zal je zien hoe de sfeer meteen verandert. Hoe de rust binnenkomt en de koelte… en ook dat kan voor sommigen van ons een verademing zijn met deze tropische temperaturen.