Hoe kan het beter of mooier? Schets samen met een professional je ideale tuin.
Hoe kan het beter of mooier? Schets samen met een professional je ideale tuin.

Gratis Tuinschetsdag in Naarden-Vesting

Ondernemers slaan de handen ineen

door Marieke van Veen

NAARDEN - Woonwinkel De Oude Tol houdt zaterdag een 'Tuinschetsdag', Klanten kunnen die dag in de winkel gratis advies krijgen van een professionele tuinarchitect.

Het gaat om een nieuw initiatief dat bij succes een vervolg krijgt, vertelt John Luiten van de Oude Tol.

Hollandstuin & Landschap
De architect die de consulten gaat verzorgen is al langer een goede klant van Luiten: "Jeroen Binnenkade van Hollandstuin & Landschap komt geregeld in onze winkel in Naarden-Vesting. Op een gegeven moment raakten we een keer aan de praat over een gezamenlijke Tuinschetsdag. We besloten het idee ook daadwerkelijk uit te voeren. Aanstaande zaterdag 29 april is het zover. We hebben inmiddels al aardig wat aanmeldingen binnen."

Plattegrondje
De Oude Tol is zaterdag van 10 tot 17.00 uur geopend. Elk consult duurt circa 45 minuten. Hij kan die dag dus maximaal 8 mensen helpen. Luiten: "Als we fors meer aanmeldingen krijgen, kunnen we nog overwegen om zondag door te gaan. Dan zijn we namelijk van 12.00 tot 17.00 uur geopend." Wie zich aanmeldt voor een consult wordt verzocht foto's en een plattegrond van de huidige situatie mee te nemen. Binnenkade gaat vervolgens in samenspraak met de bewoners kijken wat er anders en beter kan.
De tuinarchitect hoopt natuurlijk met deze actie leuke opdrachten in de wacht te slepen. Voor Luiten zit het voordeel 'm in de (extra) aanloop. "Mensen die waarde hechten aan een mooie tuin, hechten vaak ook waarde aan een sfeervol interieur. De Oude Tol biedt een ruime collectie sfeervolle en eigentijdse meubelen."

Aanmelden voor de Tuinschetsdag kan via info@
hollandstuinenlandschap.nl of info@deoudetol.nl.