Donkere kozijnen halen buiten naar binnen. Foto: Bauer Media Group
Donkere kozijnen halen buiten naar binnen. Foto: Bauer Media Group Foto: Bauer Media Group

Buiten binnenhalen

We hebben de eerste lentedagen al gehad. We hebben met z'n allen de ramen en deuren opengegooid en even die voorjaarszonnestralen meegepikt. In Nederland hebben we die eerste lentedagen nooit lang en al snel trekken we weer net zo snel met z'n allen naar binnen.

Het is je waarschijnlijk nog nooit opgevallen, maar weet je dat donkere kozijnen buiten meer naar binnen halen. Die (mat)zwarte kozijnen en deuren zijn nu een trend, maar ik adviseer mensen die aan de plassen of in het bos wonen al jaren om hun ramen en kozijnen nu eens niet wit te schilderen.

Zwart zorgt voor een luxe uitstraling, maar ook voor diepte. Wit straalt fris- of zachtheid uit. Wit trekt de aandacht en komt naar voren. Een donkere omlijsting trekt buiten naar binnen en legt het accent op wat er achter het raam gebeurt, alsof het (zeg maar) een schilderij is.

Heb jij een mooi uitzicht, een prachtige tuin en wil jij meer van buiten genieten, ook als je binnen zit? Overweeg dan eens je kozijnen antracietgrijs of zwart te schilderen. Ik denk dat je er verrast blij van wordt.

Heb jij problemen met het kiezen van kleuren in je huis, je kunt mij altijd benaderen op desiree@deesstyling.com.