Flexa Denim Drift, de kleur van 2017.
Flexa Denim Drift, de kleur van 2017.

Kleur

Als je weer eens iets anders met je kamer wilt, dan is er niets makkelijker dan een muur een ander kleurtje te geven, maar welke kleur ga je kiezen? Hier wat tips van mij:

* Een kleurstaal plat op tafel leggen (horizontaal) vangt ander licht dan een kleur tegen een muur houden (verticaal)
* Bij een kamer op het noorden kun je beter een tintje warmer kiezen dan bij een kamer op het zuiden
* Probeer altijd een zo groot mogelijke staal te krijgen of schilder een stuk muur of papier en plak dit op je muur
* Bedenk dat je kleur altijd feller op de muur uitpakt dan op een klein staaltje, kies bij twijfel altijd de iets grijziger tint
* Meerdere muren in één kleur schilderen geeft een rustiger beeld dan één muur een andere kleur geven.
* Wit houtwerk willen mensen vaak standaard in RAL9010, een vergeelde zachte wit, maar heb jij niet liever zuiver wit of een meer beigeachtige wit? Blijf bij jezelf en kies wat jij zelf mooi vindt.
* Als je je houtwerk met witte alkyd (terpentinegedragen) verf schildert, bedenk dan wel dat deze sneller geler wordt, vooral daar waar er weinig licht op valt

Vind je het nog steeds moeilijk om de juiste kleur voor je huis te kiezen? Bij de bouwmarkten zitten regelmatig stylistes van Flexa of Histor die je met alle liefde kleuradvies geven. Wil je liever dat iemand bij je thuiskomt om speciaal voor jou te kijken wat nu de beste kleur is voor welk vertrek, neem dan bijvoorbeeld met mij contact op om je te helpen.