Nieuw Loosdrecht krijgt er 41 eengezinswoningen bij.
Nieuw Loosdrecht krijgt er 41 eengezinswoningen bij. Beeld: Re-shape Properties

In Erve Knorr is ook plek voor grotere gezinnen

LOOSDRECHT - "Ruime eengezinswoningen, daar is in Loosdrecht en omgeving behoefte aan", weet Len Veerman van Veerman Makelaars. Hij verwacht dan ook grote belangstelling voor de verkoop van Erve Knorr die vrijdag 27 januari start.

Op het terrein van de voormalige Knorr-fabriek aan de Rading in Nieuw-Loosdrecht worden 41 eengezinswoningen gebouwd. Potentiële kopers hebben volop keuze. De woonoppervlaktes variëren van 109 tot 169 m2. De kavels variëren van 82 tot maar liefst 415 m2. Een deel van de huizen heeft een erker, sommige hebben er zelfs twee. Elke woningen wordt opgeleverd met een complete badkamer, een aangrenzende garage, vloerverwarming en een zolder met plek voor de wasmachine en droger. De huizen worden energiezuinig dankzij zonnepanelen. De goedkoopste woning is er vanaf 249.500 euro, de duurste kost 640.000 euro.

Met volop ruimte binnen en buiten, nabij scholen en sportclubs én bos en heide op loopafstand, richten Veerman Makelaars en Van Vulpen & Roozenburg Makelaars zich vooral op (jonge) gezinnen. Len Veerman: "De grotere woningen zijn zelfs prima geschikt voor gezinnen met drie kinderen, dat is best bijzonder." Ook leuk om te vermelden vindt hij het configuratieprogramma waarmee potentiële kopers zelf aanpassingen kunnen doen. "Zij kunnen die veranderingen ook meteen zien, evenals de eventuele meerkosten die zo'n aanpassing met zich meebrengt. Op deze manier kun je je als koper wel heel goed oriënteren natuurlijk." De nieuwbouwwijk grenst aan Hilversum-Zuid en het Hilversumse winkelcentrum Kerkelanden is vlakbij. De Knorr-fabriek is vorig jaar gesloopt. Er staan nog wat opstallen die verwijderd moeten worden en daarna kan de grond bouwrijp worden gemaakt. Veerman laat weten dat Bouwbedrijf Aalberts in mei hoopt te kunnen starten met de bouw. Over de opleverdatum durft hij geen concrete uitspraken te doen, behalve: "In 2018 wonen de nieuwe bewoners er zeker." Geïnteresseerden zijn aanstaande vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur welkom bij de start van de verkoop bij Aalberts aan de Nieuw Loosdrechtsedijk 105.