De nieuwe wandplaten van HKLiving.
De nieuwe wandplaten van HKLiving.

Kaal zonder kerstboom?

Haal een nieuwe plant in 2D of 3D in huis

De kerstboom is naar de GAD, de ballen zitten weer in de doos en alle lampjes en kersthuisjes zijn verbannen naar zolder. Opgeruimd staat netjes, maar het is nu misschien wel erg kaal in huis. Interieurstyliste Desiree Aalders (Dees) uit Hilversum geeft tips.

"Dat gevoel, dat het huis kaal is nu de kerstspullen zijn opgeruimd, dat hebben veel mensen", weet Aalders. "Sommigen vinden het heerlijk, maar anderen missen opeens iets. Je raakt gewend aan hoe je omgeving eruitziet. Op het moment dat je de kerstspullen opruimt, kijk je ook meteen weer met andere ogen naar je interieur. Mensen hebben dit vaak ook als ze terugkomen van vakantie. Dan kijk je met een frisse blik, dus het is eigenlijk ook wel een goed moment om iets te veranderen."

Nieuwe plant

Je kunt de boel rigoureus omgooien, maar ook met kleine aanpassingen is al snel resultaat te boeken. "Als je je kerstboom mist, zou je jezelf op een mooie, nieuwe plant kunnen trakteren. Dat compenseert in de winter ook meteen een beetje je kale balkon en/of tuin. Of zoek mooie takken in het park of in het bos, dat kost je niets. Veel groen in huis is sowieso helemaal van nu. En dat hoeft echt niet per se een echte plant te zijn: een andere woontrend is groen in 2D. Kussens en wandplaten met de afbeeldingen van planten en bladeren, zoals HKLiving ze in de nieuwe collectie heeft (zie foto)."

Voor wie moeite heeft om met een frisse blik naar zijn vertrouwde interieur te kijken, heeft Aalders een simpele tip: "Maak eens wat foto's en bestudeer die, dat helpt je om met andere ogen naar je omgeving te kijken. Is het te kaal of te licht? Met accessoires, een poster of een muur in een andere kleur toont je kamer al heel anders."

Interieuradvies

Wie er zelf niet uitkomt, kan een beroep doen op een interieurstylist zoals Aalders. Ze richt complete scholen, kinderdagverblijven en hotels in, maar komt met alle liefde ook gewoon bij mensen thuis tips geven. Voor een consult van twee uur rekent ze 150 euro. "We lopen dan samen door je huis, bespreken je wensen en ik geef je dan tips en adviezen waarmee je vervolgens zelf aan de slag kunt." Een consult aanvragen kan via deesinterieurstyling.nl.