Rick van Trigt, Jeroen-bart Pijpers, Christiaan Caanen, Robert Janse en Peter Paul de Jong (vlnr).
Rick van Trigt, Jeroen-bart Pijpers, Christiaan Caanen, Robert Janse en Peter Paul de Jong (vlnr).

Klaar om je te laten inspireren?

LAREN - Ze hebben er zin in, de makelaars en architect. Een week voordat het Wooninspiratie-centrum Het Gooi opent, heerst er een vrolijke stemming in het pand op de Nieuweweg 6a in Laren.

door Karin van Leeuwen

De bank, die nog in het plastic zit, moet nog op zijn plek worden gezet, de elektriciteitsdraden moeten nog worden weggewerkt, maar dat is allemaal zo klaar, haalt architect Jeroen-bart Pijpers van architectenbureau Roselaar zijn schouders op. De vrolijke stemming geeft precies de sfeer weer die moet heersen in dit centrum, vindt Robert Janse, makelaar van Van Trigt. "De samenwerking met een architect geeft zo'n meerwaarde", vindt hij. Van Trigt Makelaars ontzorgde klanten al langer. "Mensen hebben weinig tijd om van alles te regelen bij de koop of verkoop van een huis." Architect Pijpers is het met Janse eens. Vroeger sjeesde hij, samen met de klant, het hele land door. Op naar de keukenfabrikant, de vloerenspecialist en andere specialisten die een belangrijke rol bij het inrichten van een huis spelen. "De mensen waren soms echt bekaf en hadden aan het eind van de middag geen idee meer hoe de vloer eruitzag die ze aan het begin van de dag hadden uitgekozen. Hier kan ik alles zo laten zien", lacht Pijpers.

In het Wooninspiratie-centrum kunnen mensen zonder afspraak langskomen en zich laten inspireren en adviseren. Geprobeerd wordt klanten te bieden wat ze nastreven, maar ook al pratende te ontdekken wat ze niet willen. "Ik ben trots als ik een ontwerp voor een huis maak en de eigenaar zegt: dat had ik daarvoor nooit kunnen bedenken. Dat vind ik een groot compliment", zegt Pijpers. De makelaars Rick van Trigt, Robert Janse en Peter Paul de Jong (i.o.) hebben zin in de nieuwe uitdaging in Laren. Ze zijn alle drie van een andere generatie, wat een sterk punt is, vindt Van Trigt Makelaars Laren. "Bovendien hanteren we korte lijnen. We weten van elkaar wat er speelt en weten wat onze klanten bezighoudt. Daardoor kunnen we altijd een goede service verlenen", vindt Van Trigt.
Een van de nauwbetrokkenen van het centrum, Christiaan Caanen, denkt een goede formule in handen te hebben. Door internet verdwijnen winkels uit het straatbeeld. "Wij leveren samen een toegevoegde waarde. En dat doen we met partners die er toe doen."
Het Wooninspiratie-centrum Het Gooi, gevestigd aan de Nieuweweg 6a, gaat op 1 december open.