Goed advies is heel nuttig in de huidige markt, zeggen Dennis Pel en Isabelle Hoekstra.    Foto: Bastiaan Miché
Goed advies is heel nuttig in de huidige markt, zeggen Dennis Pel en Isabelle Hoekstra. Foto: Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Een aankoopmakelaar is juist nu heel belangrijk

'T GOOI - Een aankoopmakelaar is nodig in deze tijd, zeggen de Gooise makelaars Dennis Pel en Isabelle Hoekstra. Ze zijn een grootschalige campagne gestart om kopers daarvan bewust te maken.

"Het lijkt hier Amsterdam wel", schreeuwt het billboard dat onderdeel is van deze campagne. We zien een huis waarvoor de kopers in de rij staan met daaronder de boodschap: Laat u niet gek maken, gebruik de expertise van een Gooise NVM-makelaar. Dennis Pel is eigenaar van Gooiland Makelaardij in Hilversum en Isabelle Hoekstra is eigenaar van Belle Makelaardij in 's-Graveland. Beiden zijn ze bestuurslid van de NVM afdeling het Gooi. Met de campagne willen ze kopers beschermen op de onstuimige markt van dit moment, waar je zonder kennis van zaken mogelijk zomaar een verkeerde beslissing neemt.

Want, zo zeggen ze, hoe vaak komt het niet voor dat mensen een huis kopen waarvan achteraf blijkt dat er veel te veel voor betaald is? Of waarbij de buurt toch veel minder leuk is dan aanvankelijk werd gedacht? "Het kan daarom geen kwaad om - ook al doe je een aantal zaken zelf - toch een adviseur in de arm te nemen die je voor vervelende scenario's kan behoeden. Een goede aankoopmakelaar van de NVM luistert naar je wensen, weet wat er speelt in de omgeving en kan je wijzen op alternatieven waar je zelf nooit op zou komen. Maar een aankoopmakelaar kan nog veel meer voor je betekenen", zegt Hoekstra.

"Een woning kopen is geen dagelijkse routine. Daarom is het nuttig als iemand goed advies kan geven over de huidige woningmarkt, bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, gemeentelijke bepalingen en het uitbrengen van een scherp, maar realistisch openingsbod. Een NVM-aankoopmakelaar kan hierbij helpen."

Want de klant met een goed gevoel het nieuwe huis laten betreden, dat is het mooiste van het makelaarsvak, zegt Hoekstra nog. "We kunnen als makelaar echt iets betekenen voor de mensen. Zorgen uit handen nemen, hun droomhuis aankopen of helpen bij het vinden van de volgende stap. Met aan het einde van het traject allemaal blije mensen!"