Weesp toont al zijn mooie kanten tijdens het WoonEvent op 12 november.
Weesp toont al zijn mooie kanten tijdens het WoonEvent op 12 november. Foto: Marieke van Veen

Al het moois dat Weesp te bieden heeft

Weesp is een van de aantrekkelijkste woonsteden van de Randstad. De stad, met zijn historische centrum en fraaie ligging aan de Vecht, bouwt volop en die nieuwbouwwijken voldoen aan hoge eisen van kwaliteit en ruimte. Op 12 november zet Weesp zichzelf in de kijker tijdens een groots opgezet WoonEvent in het hartje van de stad.

Weesp is een combinatie van stadse allure en gemoedelijke gezelligheid. Het WoonEvent geeft een zo compleet mogelijk beeld van wonen, winkelen en recreƫren in Weesp. Zo is er informatie over zowel de nieuwbouwprojecten in Weesp als over het aanbod bestaande koop- en huurwoningen. Verder zijn er adviseurs met tips en informatie op financieel en juridisch gebied. Ook is er informatie over seniorenwoningen en de faciliteiten van de Vivium-zorggroep. Wie meer wil weten over het ontwerpen of verbouwen van een huis of kantoor kan ook terecht. Daarnaast kun je kennismaken met diverse ondernemers en bewoners uit Weesp die actief zijn op het gebied van wonen en inrichten: van binnenhuisarchitect tot meubelmaker en van terrasoverkapping tot beveiliging.

Het hele plaatje

Maar wonen is meer dan een huis alleen. Ook de omgeving moet in je plaatje passen en daar is tijdens het WoonEvent veel aandacht voor. Er komt van alles voorbij op het gebied van cultuur en ontspanning en eten en drinken. Aan de kinderen is ook gedacht. Er is een professionele kidscorner, zodat papa en mama eventjes zonder kinderen het WoonEvent kunnen bezoeken.
De kinderen meenemen is wel een goed idee, want het WoonEvent vindt plaats tijdens de sinterklaasintocht. In Weesp is dat altijd een groot spektakel. Meteen een goede kennismaking met wat het stadje aan de Vecht allemaal te bieden heeft. Het WoonEvent is in theater City of Wesopa, Herengracht 23 Weesp. Voor de deur, in het water van de sluis, ligt De Vuurlinie, een varende replica van een van de beroemde Weesper vuurliniehuisjes. Op De Vuurlinie kun je zaterdag rondvaartjes maken.

Meer informatie vind je op welkominweesp.nl.