In Hilversum is een studio in een kleinschalig complex dat deel uitmaakt van de geheel gerenoveerde Melkfabriek.
In Hilversum is een studio in een kleinschalig complex dat deel uitmaakt van de geheel gerenoveerde Melkfabriek.

Klein wonen in het Gooi

Het woningaanbod van Gooi & Vechtstreek loopt uiteen van enorme villa's met stukken grond tot appartementen die slechts uit één kamer bestaan. Naast het uitlichten van drie studio's uit Hilversum, Bussum en Laren geven we wat tips om optimaal gebruik te maken van een relatief kleine ruimte.

Hilversum

In Hilversum is een nieuw gebouwde studio gelegen in een kleinschalig complex dat deel uitmaakt van de geheel gerenoveerde Melkfabriek. Vanuit de hal kun je naar de badkamer of naar de kamer die zowel als woon- als slaapkamer fungeert. Het ruime vertrek met luxe open keuken is voorzien van twee Franse balkonnetjes op het zuidwesten.
- DorenbosIRasch Makelaars

Bussum

Dit knusse, onderhoudsvriendelijke appartement is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een eigen plek. Vanuit de lichte woonkamer kun je via de openslaande deuren naar het balkon. Deze studio is van alle gemakken voorzien.
- Albers Makelaars

Laren

In het centrum van Laren is het kleinschalige appartementengebouw De Wevershoek te vinden. Hier bevindt zich op de begane grond een studio met een ruim en zonnig terras op het zuiden met uitzicht op de binnentuin en een eigen berging.
- Wester Campagne & van Breemen

Tips

Het is niet altijd gemakkelijk om een kleine woning in te richten en daarmee optimaal van de ruimte gebruik te maken, maar er zijn een paar tips en tricks waarmee je optisch ruimte creëert. Kies bijvoorbeeld voor een licht kleurenpalet en zorg voor diepte door met lagen te werken. Dit kun je al doen met een vloerkleed of verschillende kleuren kussentjes. Werk met multifunctionele meubels en items die opgehangen kunnen worden, zodat je zo veel mogelijk van de vloer blijft zien. Zoals boekenplanken in plaats van een boekenkast. Wil je van de ene kamer graag verschillende ruimtes maken? Werk dan met een wand of een kast om delen van elkaar te scheiden. Soms creëer je met het draaien van meubelstukken ook al het gewenste effect.

Afbeelding
Afbeelding