Als je je badkamer comfortabel inricht, beleef je er elke dag nog meer plezier van.
Als je je badkamer comfortabel inricht, beleef je er elke dag nog meer plezier van.

Creëer je eigen spa

De badkamer kan wel een opknapbeurt gebruiken, maar hoe hij er precies uit moet komen te zien weet je nog niet helemaal. Er zijn een paar punten waar je van tevoren goed over na moet denken.

Vloerverwarming

Wel of geen vloerverwarming? Vloerverwarming brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste is de verwarming niet meer zichtbaar in de badkamer, maar netjes weggewerkt onder de vloer. Dit betekent ook extra ruimte in de badkamer. Ten tweede heeft vloerverwarming een positief effect op de stookkosten, doordat de temperatuur constant gehouden wordt. Ten derde wordt de warmte door de badkamer verspreid. En vergeet vooral die warme voeten niet!

Voor je daadwerkelijk voor vloerverwarming kiest zal je toch de voor- tegen de nadelen af moeten wegen. Zo geeft vloerverwarming niet altijd (snel) genoeg warmte en moet er voor nog een extra warmtebron gekozen worden. Daarnaast moet er genoeg ruimte in de badkamer worden vrijgehouden om de vloerverwarming optimaal te gebruiken.

Tegels

Om een goede keuze voor de tegels te maken is inspiratie nodig. Hoe krijg je die? Maak je eigen bord op Pinterest en ga naar verschillende badkamerspecialisten. Bedenk voor jezelf welke uitstraling jij leuk vindt en welke stijl bij jou past, want de keuze van de tegels is zeer bepalend voor de ruimte. Ben je eruit welke kleur tegels er op de vloer komt en welke op de wand? Dan is er nog de vraag hoe er betegeld gaat worden en de optie om bepaalde delen te benadrukken door een afwijkende tegel.

Technologie

Er zijn van die voorzieningen die het leven leuker en makkelijker maken en deze zijn ook terug te vinden in de badkamer. Denk aan een verwarmde spiegel waardoor deze niet meer beslaat. Of een elektrische kraan die alleen aangaat als je je hand in de buurt houdt. Je verbruikt hierdoor veel minder water en hoeft ook niet met vieze handen de kraan open te draaien. Wel zo hygiënisch! En dan heb je nog de badkamerradio of -televisie, voor de ultieme ontspanning.

Finishing touch

Om van de badkamer echt een fijne ruimte te maken zijn er puntjes op de i nodig. Zorg dat je badkamer lekker ruikt door geurstokjes of een geurkaars neer te zetten. En plaats één of meerdere planten. De badkamer kan vaak wel wat groen gebruiken. Verstop rommeltjes in leuke mandjes of kistjes en haal de handdoeken juist tevoorschijn door ze opgerold op een plank te leggen. Klaar ben je!