Opgeruimd

De woningmarkt trekt weer aan. Dat heeft u vast gelezen in de media. Bij ons op kantoor is dat ook duidelijk merkbaar. Zeker door het aantal aankopen dat wij mogen begeleiden. Ik word daar blij van. Dat is waar makelen om gaat. Verkopen en aankopen, in welke volgorde dan ook, en zo mensen aan hun droomhuis helpen of hun huis eerst verkopen om zo die stap te kunnen maken. Maar door de krapte in een bepaalde prijsklasse is ook de spanning weer merkbaar. Je moet er weer snel bij zijn om het maar zo te zeggen en dat resulteert in vlot schakelen. Gelukkig hebben de makelaarskantoren onderling een goede relatie en daardoor loont het absoluut om een aankoopmakelaar in te schakelen. De ouderwetse inschrijvingen komen zelfs weer voor!

In een eerdere column vertelde ik u al eens over het belang van een opgeruimd huis. Kijkers realiseren zich soms volgens mij alleen niet altijd hoeveel voeten het in de aarde heeft om een huis, zeker als er ook kinderen woonachtig zijn, 's morgens tijdens het 'spitsuur' keurig achter te laten. Het is dan dus ook niet altijd mogelijk om op dezelfde dag te bezichtigen als verkopers daar geen rekening mee hebben gehouden, want het vergt nogal wat! Het kan natuurlijk gebeuren dat een bezichtiging op dezelfde dag onverhoopt door de kijker wordt afgebeld.

Toen we laatst echter zo'n telefoontje kregen een halfuur voor de afspraak waren we op kantoor echter wel enigszins geïrriteerd, om het maar zachtjes uit te drukken. En niet om persoonlijke redenen, maar wel omdat wij ons terdege realiseren wat onze opdrachtgever had moeten voorbereiden om ons binnen te laten met de potentiële koper. Mijn secretaresse vroeg keurig naar de reden van de annulering en het antwoord was dat meneer 'toch echt zal moeten werken om überhaupt een huis te kunnen kopen'. Tja, als je 'ze' dan nog moet verdienen...