Veel interesse voor de vrije kavels tijdens de infomarkt Anna's Hoeve. Foto: Margôt Brakel
Veel interesse voor de vrije kavels tijdens de infomarkt Anna's Hoeve. Foto: Margôt Brakel Foto: Margôt Brakel

Zelfbouwen in Anna's Hoeve, start verkoop vrije kavels

HILVERSUM - Op maandag 12 oktober om 10.00 uur start de online inschrijving voor zes ruime kavels in Anna's Hoeve.

Anna's Hoeve is de nieuwste wijk van de Mediastad Hilversum en ligt in het oosten van de stad tegen prachtige natuurgebieden aan. Afgelopen zaterdag namen ruim 100 geïnteresseerden tijdens de jaarlijkse informatiemarkt een kijkje in de wijk in aanbouw en lieten zich informeren over de woon- en bouwmogelijkheden. Naast zelfbouwen is hier ook ruimte voor huur- en koopwoningen. Er was veel belangstelling voor de ruime vrije kavels (390 - 505 m²). De zes kavels liggen op een mooie locatie aan de voet van de berg. 12 oktober start hiervoor de inschrijving. Geïnteresseerden kunnen dan online bieden vanaf een minimumkavelprijs, variërend van € 580 tot € 610 per vierkante meter afhankelijk van de ligging van de kavel. De biedingen zijn niet zichtbaar voor anderen.
Op Anna's Hoeve kun je ook samen met andere mensen bouwen. Dit heet Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De eerste groep die in Anna's Hoeve gaat bouwen is Vereniging Almansweide (www.almansweide.nl). De deelnemers gaan samen een duurzame, zeer energiezuinige wijk met ecologische elementen op Anna's Hoeve bouwen. Thema's als natuurbeleving en sociale betrokkenheid vormen de leidraad hiervoor. De leden creëren zelf woningen in het project, samen met architect Mart-Jan Oosterveld, zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Afgelopen zaterdag heeft de vereniging samen met wethouder Nicolien van Vroonhoven de koopovereenkomst getekend en de verwachting is dat ze volgend jaar starten met de bouw van 23 woningen. De eengezinswoningen zijn allemaal onder optie, maar er zijn nog verschillende appartementen en maisonettes beschikbaar.

Startbijeenkomst

Heeft u ook interesse in samen bouwen? De gemeente heeft een bouwveld voor een groep gereserveerd en ondersteunt het proces van groepsvorming. Laat uw interesse uiterlijk 13 oktober weten via annashoeve@hilversum.nl.

De CPO-adviseur gaat gedurende drie maanden aan de slag met de geïnteresseerden. Hij kijkt dan of er met elkaar een goede basis is om een groep te vormen. De eerste bijeenkomst is op 13 oktober. De adviseur legt uit hoe een groep zelfbouwers wordt georganiseerd en helpt beslissen of dit iets voor u is. Hij staat u bij om een vereniging op te richten die een plan laat maken waarin ruimte is voor uw wensen en die van uw toekomstige buren. Meedoen aan dit proces van groepsvorming is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Geïnteresseerden die zich na 13 oktober aanmelden, komen op een wachtlijst en kunnen na de groepsvormingsfase aansluiten bij de opgerichte vereniging. Voor commerciële partijen is geen plaats.