Agnes Haverkort, Alfred De Kleermaeker, Mark Teeuwissen en Britt Ottjes van makelaardij Thuis in Huizen.
Agnes Haverkort, Alfred De Kleermaeker, Mark Teeuwissen en Britt Ottjes van makelaardij Thuis in Huizen.

Het nieuwe makelen

HUIS KOPEN - In 2013 draaide makelaar Alfred De Kleermaeker de deur op de Lindenlaan 9 na 28 jaar op slot, vertrok naar de Oostermeent en sloot zich aan bij makelaardij Avenue. Nu, twee jaar later, is hij weer terug op zijn vertrouwde stek onder de naam Thuis in Huizen. De inrichting van het kantoor is als een gezellige woonkamer. Dat hoort helemaal bij 'het nieuwe makelen'.

Makelaar Agnes Haverkort van Avenue is met De Kleermaeker meegekomen naar de Lindenlaan. "We vullen elkaar ontzettend goed aan", vindt zij. De Kleermaeker kan niet anders dan dat beamen. Beiden zijn voorstander van het nieuwe makelen. Dat betekent samenwerken met bijvoorbeeld een klusjesman, een binnenhuisarchitect en een verzekeringsbedrijf. Het nieuwe makelen betekent ook klanten op hun wenken bedienen. "Er is niets mis met een telefoontje", vindt De Kleermaeker. "Integendeel. Maar er zijn ook mensen die liever digitaal een afspraak willen maken. Ook dat behoort tot de mogelijkheden."

Een ander nieuw idee: elk huis dat in de verkoop staat, krijgt een eigen website. Verder gaat Thuis in Huizen proactief te werk. Zo buigen zij zich vast over het vraagstuk als over een aantal jaar een flink aantal ouderen kleiner wil gaan wonen, maar niet in een klein flatje. "We hebben al mooie plannen, maar die moeten we eerst concreet maken", aldus De Kleermaeker.

Buurt is fijn,
ondanks
overlast

LEEFOMGEVING - Buurtbewoners gaan op een prettige manier met elkaar om. Dat zegt 70 procent van de Nederlanders volgens onderzoek van CBS. Maar 40 procent ervaart wel veel overlast, zoals hard rijdende auto's en hondenpoep op straat.

De meerderheid van de mensen voelt zich thuis in hun woonwijk. Dit betekent niet automatisch dat buurtbewoners veel contact hebben met elkaar: bijna 40 procent heeft naar eigen zeggen veel contact met buren. Een kwart zegt dat buurtbewoners elkaar nauwelijks kennen. In de stad ervaren minder mensen hun buurt als een sociale omgeving dan in kleinere gemeenten.