Op 3 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur geheel vrijblijvend één of meer huizen bezichtigen.
Op 3 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur geheel vrijblijvend één of meer huizen bezichtigen. Foto NVM

Vrijblijvend oriënteren tijdens NVM Open Huizen Dag

REGIO - De NVM Open Huizen Dag van zaterdag 3 oktober is weer een uitgelezen moment om woningen te bezichtigen en het huis van je dromen te ontdekken.

Het recept van de NVM Open Huizen Dag is hetzelfde als in het voorjaar, die veel bezoekers heeft getrokken. Woningzoekenden kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur geheel vrijblijvend één of meer huizen bezichtigen. In onze regio Gooi en Vechtstreek zijn vele honderden deelnemers. Op Funda.nl staan ze allemaal handig op een rijtje.

U kunt alle deelnemende huizen zonder afspraak bezoeken. Bij het bezoek aan het huis is de eigenaar van het huis aanwezig, zodat u zelf naar de ervaringen van de bewoner kunt vragen. In de kolom hiernaast staan tips die u kunt gebruiken als voorbereiding. Op de website van de NVM kunt u een bezichtigingsverslag downloaden om aantekeningen te maken van het bezochte huis.

Rente laag

Volgens de NVM is het zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. "De hypotheekrente staat momenteel op een zeer laag niveau, waardoor kopen in vergelijking met huren vaak zeer aantrekkelijk is. Door alle huurverhogingen is een koopwoning zeer concurrerend geworden", stelt woordvoerder Roeland Kimman van de makelaarsvereniging. "De Open Huizen Dag vormt een mooie gelegenheid om je op de aankoop van een woning te oriënteren." Een leuke woning gezien? Schakel dan een aankoopmakelaar in. Hij of zij brengt u op de hoogte van uw regionale situatie en van de kansen die de huizenmarkt op dit moment biedt.

Vertrouwen

De vorige NVM Open Huizen Dag trok in heel Nederland zo'n 150.000 bezoeken. "Een aantal waarmee we zeer tevreden zijn", stelt NVM-voorzitter Ger Hukker. "De woningmarkt leeft." Er stonden vandaag wel minder huizen te koop dan bij de voorgaande edities. In totaal deden ruim 46.000 huiseigenaren mee aan de NVM Open Huizen Dag. Hukker merkt een positievere stemming op de woningmarkt. "Het consumentenvertrouwen trekt gelukkig weer aan en mensen durven weer geld uit te geven. De huizenprijzen bevinden zich nog steeds op een relatief laag niveau en dat is aantrekkelijk voor kopers. Hopelijk trekt de woningmarkt overal krachtig aan, zoals nu in veel steden al het geval is."

Een leuke woning gezien? Schakel dan een aankoopmakelaar in.