De stoomtram 'Gooische Moordenaar' komt weer tot leven tijdens een lezing op 23 september.
De stoomtram 'Gooische Moordenaar' komt weer tot leven tijdens een lezing op 23 september.

vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 september

Horror Nights

In het leegstaande kantoorpand de Seinhorst aan de Larenseweg 50 zijn spookhuizen te bezoeken en kan er genoten worden van ander 'gruwelijk' entertainment. Deze 'Horror Nights' zijn dit weekeinde (voorlopig) voor het laatst: vrijdag van 19.00 tot 22.00, zaterdag en zondag van 18.00 tot 20.00 uur.

zaterdag 20 september

Open dag brandweer

Brandweer Hilversum houdt zaterdag 20 september open dag van 11.00 tot 16.00 uur in de kazerne aan de Kamerlingh Onnesweg. Zie het bericht op pagina 2.

Vlooienmarkt

Lekker struinen langs kramen en kleedjes vol curiosa en andere snuisterijen. Zit er iets voor u bij? Zaterdag 21 september op het marktplein van Hilversum van 09.00 tot 16.30 uur.

Raymond Rutting
over Art of News

In Museum Hilversum is nog tot en met 21 september de tentoonstelling 'The Art of News #2' te zien, indringende foto's van Raymond Rutting die het verhaal vertellen van de mensen die hij op zijn reizen heeft ontmoet. Raymond Rutting vertelt op 20 september in een lezing over de foto's in de tentoonstelling en zijn werk als fotograaf.

'Sneeuwwitje De Musical'

In theater Gooiland is 20 september de kindervoorstelling 'Sneeuwwitje De Musical' te zien. Maud Mulder speelt de rol van Sneeuwwitje en de rol van stoere jager wordt vertolkt door Geert Hoes. Verder zorgen Sandra Dijkstra en Michael van Hoorne (Titus in 'Doornroosje' en Govert in 'Assepoester') voor een aantal hilarische scènes. Wie verkleed naar het theater komt, kan meedoen aan de sprookjesmodeshow. De mooist verklede gast wordt beloond met een prijs. Aanvang 11.00 uur, kaarten reserveren op www.theatergooiland.nl.

zondag 21 september

Proeverij van
Gooise koren

Stichting Amateurkoor verzorgt de derde editie van de Proeverij van Gooise Koren, een evenement voor koren en koorliefhebbers in de Gooi- en Vechtstreek. Bijzonder dit jaar is dat de leden van deelnemende koren kunnen meezingen met het Groot Omroepkoor. Het evenement is gratis. Locatie: Muziekcentrum voor de Omroep aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur.

Jazz

Op het vliegveld aan de Noodweg treedt de Metropolitan Roof Orchestra Jazz Band op. Tijd: 14.30 tot 17.30 uur. Vrij entree.

dinsdag 23 september

Natuurbruggen

Natuurbruggen of ecoducten, er verschijnen er ook steeds meer van in het Gooi. Ze maken deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur, een netwerk van grote en kleine natuurgebieden waarin de natuur (plant en dier) voorrang heeft en wordt beschermd. Daarmee wordt voorkomen dat natuurgebieden geïsoleerd komen te liggen, dieren en planten uitsterven en de natuurgebieden zo hun waarde verliezen. Maar functioneren ze? Worden ze gebruikt? Jaap Vlaanderen van het Goois Natuurreservaat (GNR) weet er alles van en geeft tekst en uitleg hierover. Op 23 september van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek te Hilversum, 's-Gravelandseweg 55, entree € 7,50. Vooraf opgeven via www.bibliotheekhilversum.nl.

Gooische moordenaar

Jan Peet geeft dinsdagavond 23 september een lezing over de 'Gooische Moordenaar', de stoomtram tussen Amsterdam en het Gooi. Toen de tram in 1882 in het straatbeeld kwam, hadden de inwoners weinig oog voor de gevaren. Al snel viel de eerste dode. De lezing is bij de Historische Kring Albertus Perk, Gebouw De Akker, Melkpad 14 Hilversum, 20.00 uur.

Raadhuisconcert
Ludwig

Ludwig opent het nieuwe seizoen van de Raadhuisconcerten Hilversum met een spannend concert getiteld 'Huis, tuin en keuken'. De titel slaat op het instrumentarium: dat is voor deze gelegenheid grotendeels verzameld uit de inventaris van het gebouw en de directe omgeving. Geen alledaags programma dus; het slagwerk heeft een prominente rol gekregen en de akoestiek van het raadhuis zowel binnen als buiten zal optimaal benutworden. Burgerzaal Raadhuis Hilversum, aanvang 20.15 uur, 18 euro (inclusief een drankje in de pauze).

donderdag 25 september

Starterscafé

Starters op de woningmarkt kunnen zich op donderdag 25 september tijdens het Goois Starterscafé oriënteren op alles wat er komt kijken bij het kopen van een huis. Bovendien kunnen bezoekers zich aanmelden voor praktische workshops van onder andere het Nibud en Hooft & Petiet interieurstyling. Het Goois Starterscafé vindt plaats van 17.00 tot 21.00 uur in de Melkfabriek aan de Larenseweg 32 in Hilversum.

vrijdag 26 september

Swing Close

Het Amersfoortse koor Swing Close treedt op vrijdag 26 september op met de nieuwe voorstelling 'A la carte' in Theater Achterom in Hilversum. Onder leiding van dirigent Ruben van Keken presenteert Swing Close een gevarieerd muzikaal programma: van de laatste hits tot oude klassiekers die in een nieuw jasje zijn gestoken. Kaarten zijn online of telefonisch te bestellen via het theater.

Vanaf zaterdag 27 september

Expositie

Museum Hilversum opent de nieuwe tentoonstelling van Kim Boske, 'I go walking in your landscape'. Kim Boske zal zelf ook aanwezig zijn. Tijd: vanaf 15.30 uur.

zondag 28 september

Open dag WNF

Het regioteam Gooi- en Vechtstreek van het Wereld Natuur Fonds houdt zondag 28 september een open dag voor het hele gezin. Bij de Infoschuur van het Goois Natuurreservaat zijn allerlei activiteiten voor een gezellige, informatieve, creatieve en avontuurlijke middag. Voor de kleinsten is er een spelletjesmiddag en voor de oudere kinderen is er een keienspeurtocht. Van 12.00 tot 17.00 uur.

KoopZondagKerk

De Grote Kerk aan de Kerkbrink in Hilversum opent 28 september haar deuren voor het winkelende publiek en andere belangstellenden in de binnenstad van Hilversum. Voorafgaand aan deze KoopZondagKerk zullen er in het centrum van Hilversum kleine attenties worden uitgedeeld. Iedereen die belangstelling heeft, kan tussen 16.00 en 17.00 uur binnenlopen om even rustig te zitten en de dienst te volgen. In de dienst spreekt ds. P.L. de Jong over het thema: 'Op zoek naar rust…?'

de hele maand

Tentoonstelling

In de Regenboogkerk worden schilderijen van Inger Vonkeman en keramiek en glaswerk van Friederike van der Linden tentoongesteld. Beiden zijn woonachtig in Hilversum.


Driedaagse cursus:
Hoe kom ik aan werk?

HILVERSUM - De cursus 'Hoe kom ik aan werk' van Versa Welzijn geeft werkzoekenden een duwtje in de goede richting.

De cursus is ook informatief voor diegenen die onzeker zijn over de nieuwe wetgeving per 1-1-2015. Ook leert de cursist hoe solliciteren beter kan. Op drie verschillende thema-avonden komen aan de orde: de arbeidsmarkt in het Gooi; MVO; waar zijn stage- of leer/werkervaringsplekken, vrijwillig en betaald werk; de gevolgen van de Participatiewet voor WW, bijstand, Wajong en WSW; de aangepaste Wet Inburgering; banenprogramma's; hoe krijg ik zonder de nutteloze zoekmachines op een unieke manier meer kansen.

In Hilversum wordt deze cursus gegeven op de donderdagen 25 september en 2 en 9 oktober van 20.00 tot 21.30 uur in wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50. Aanmelden kan via 06-40414560.