Mandy-Lee Sjollema hangt ondersteboven in de paal. 'Wauw', roept Tamara uit. 'Dat wil ik ook!'
Mandy-Lee Sjollema hangt ondersteboven in de paal. 'Wauw', roept Tamara uit. 'Dat wil ik ook!' Foto: Barbara Schriek

'Eindelijk mijn sport te pakken'

HILVERSUM – Verenigingen, instellingen en sportclubs presenteerden zich zaterdag op de Vrijetijdsmarkt op de Groest, op zoek naar nieuwe leden. Bezoekers keken rond waar de leukste vrijtijdsbesteding gevonden kan worden. "Ik heb eindelijk mijn sport te pakken."

door Barbara Schriek

De hele dag trokken bezoekers langs de 83 kramen voor spelletjes, informatie, raadsels en misschien zelfs wel een nieuwe vereniging om zich bij aan te sluiten. In tegenstelling tot vorig jaar was het prachtig zonnig weer en dat merkte je ook in het bezoekersaantal. Volgens organisator Johan Bollebakker waren er zo'n 4000 tot 5000 belangstellenden. Bollebakker: "We kunnen terugkijken op een geslaagde markt."

Jeugdkoor The Teeny's probeert zo vaak mogelijk op de markt te staan. Dit jaar was het team er ook weer bij. "We staan er voornamelijk om onszelf te laten zien. Niet alleen voor nieuwe leden, maar ook voor andere partijen. We treden op bij verzorgingshuizen, braderieën en andere evenementen", vertelt Tessa van het bestuur, om er vervolgens aan toe te voegen: "Op zaterdag 20 september treden we ook op bij het zomerfeest in Kerkelanden."

Popcorn
Ook de nieuwe bioscoop was vertegenwoordigd. Ze deelden gratis popcorn uit in bakjes. Deze kartonnen bakjes waren tegelijkertijd een flyer voor de eerste bioscoopfilm die je kunt gaan kijken als alles voltooid is. Je betaalt dan een kleine popcorn en krijgt een middelgrote. De kleine Bert (6) kan er geen genoeg van krijgen. Blij roept hij uit, met de popcorn nog in zijn mond: "Ik heb al drie bakjes verzameld." Nu hopen dat er snel een film voor alle leeftijden komt.

Paal
Tamara (16) is op zoek naar een sportschool, maar ze houdt niet van het standaard fitnessen. Dan ziet ze daar Sjollema Sport & Fitness en Polemoves staan. Mandy-Lee Sjollema hangt ondersteboven in de paal. "Wauw", roept Tamara uit. "Dat wil ik ook!" Dat laat Mandy-Lee zich geen twee keer zeggen en laat haar direct zien hoe het moet. Tamara krijgt een kaartje mee voor een gratis proefles.

Een 80-jarige dame zit op een bankje en geniet: 'Wat dansen ze mooi!'

Tevreden loopt Tamara door. Leuke cadeautjes waren te vinden bij de Wereldwinkel. Verschillende zorginstellingen lieten zichzelf zien en zochten naar vrijwilligers, zoals Vivium Zorggroep, Inovum, Amaris, maar ook het St. Maatjesproject Gooi en Vechtstreek. Voor kinderen was er genoeg te doen: de Speelotheek, kindercoach Cindy, speeltuinvereniging Erfgooiers en meer. Naast de yogastudio's, voetbalclubs en musicallessen konden vrouwen hun geluk op bij nagelstyliste Heidi. Zij kan wonderen verrichten met nagels. Ze doet acrylnagels, gelnagels en gelpolish met, indien gewenst, nail art. Ze geeft zelfs cursussen en opleidingen.

Dansen
De standhouders waren allen tevreden. Het was druk, mooi weer en er hing een fijne sfeer. Het openingsconcert werd verzorgd door politiemuziekgezelschap Excelsior Gooi & Vechtstreek. Op het podium Groest kon je genieten van verschillende optredens van voornamelijk dans- en zumba-acts. Vooral de kinderen van dansschool Marianna Stefanovska waren aandoenlijk en brachten heel wat publiek met zich mee. Een 80-jarige dame zit op een bankje en geniet: "Wat een prachtige meisjes en wat dansen ze mooi!"

Daarna volgden nog Dansstudio Van Harten, Salsaschool Esencia en Theatergroep Hartstocht. De zumba-lerares zweepte het publiek op. Het duurde niet lang voordat het publiek voorzichtig aan mee ging doen. Naarmate het optreden vorderde, ging het publiek ook meer los. Niemand had die dag de sportschool nog nodig. Corry komt puffend van de dansvloer af. "Nou, ik heb denk ik eindelijk mijn sport te pakken!" Rond vier uur was het afgelopen, maar veel bezoekers bleven nog even lekker plakken om deze gezellige dag af te sluiten op een terras.