Zondag beginnen de Gooise Korenweken: kennismaken met 18 koren.
Zondag beginnen de Gooise Korenweken: kennismaken met 18 koren.

Vijfhonderd stemmen zingen je het koor in

HILVERSUM - Een samenzang van maar liefst 18 koren uit de regio Gooi- en Vechtstreek, in totaal zo'n 500 kelen. Daarmee wordt zondag 21 september de Gooise Korenweken geopend, waarbij kennis kan worden gemaakt met de koren in de regio.

De opening is om 11.00 uur in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Het luidt de eerste activiteit van de Gooise Korenweken in, namelijk de Proeverij van Gooise Koren. Onder leiding van gelegenheidsdirigent Andrew Wise, tevens dirigent van de Nederlandse Händelvereniging, zingen de koren 'Cantique de Jean Racine' van Gabriël Fauré. De Proeverij van Gooise Koren biedt tussen 12.00 en 17.00 uur 40 koorrepetities aan die gratis toegankelijk zijn voor iedereen die kennis wil maken met koren uit de regio. Alle genres in muziek zijn vertegenwoordigd: van pop tot klassiek, want smaken verschillen nu eenmaal. Als vervolg op de Proeverij houden de Gooise koren de aansluitende twee weken open repetities.

De Stichting Amateurkoor introduceert daarbij een nieuw initiatief: de Gooise Opera genaamd 'GO!': een eigentijdse vorm van volksopera waarbij beroemde koren, aria's en duetten uit diverse opera's de basis vormen voor iets geheel nieuws. Onder leiding van dirigent Roy Voogd gaat GO! zich richten op de eerste productie die uitgevoerd zal worden tijdens het Vestival Vocaal 2015 in Naarden-Vesting. Een ander onderdeel van de Gooise Korenweken is dat leden van Gooise amateurkoren op 17 en 19 september samen met het Groot Omroepkoor repeteren en concerteren in Utrecht. Alle informatie over de Gooise Korenweken 2014 staat op www.amateurkoor.nl.