Het Drum & Bugle Corps met de Cyborgshow.
Het Drum & Bugle Corps met de Cyborgshow. Foto: Beatrix

Jury lovend over Beatrix, twee keer brons

HILVERSUM - Beatrix uit Hilversum behaalde volop succes tijdens de Nederlandse kampioenschappen (DCN) in Dordrecht. De mars- en showband Jong Beatrix en Beatrix' Drum & Bugle Corps behaalden afgelopen zaterdag een derde plek.

De colorguard, die dansen met vlaggen, rifles en andere materialen, wonnen de Best Guard Award, waarmee zij zich in deze sectie de beste van Nederland mag noemen.

Studio Sport
Met hun show 'It's all in the game' wisten de jongens en meiden van Jong Beatrix de jury ervan te overtuigen dat ze bij de top van de jeugdmuziekkorpsen behoren. Deze finals zijn een van de belangrijkste waar het korps een jaar lang hard voor traint. Met het herkenbare geluid van de Studio Sporttune wordt direct duidelijk waar de show over gaat: een sporter die met vallen en opstaan probeert de grote finale te winnen. Nummers als 'Clocks' van Coldplay en 'Eye of the Tiger' uit de Rocky-films brengen de show naar een hoogtepunt om met het prachtige 'Beautiful Day' van U2 te eindigen. Ondertussen beelden de leden tijdens het bespelen van hun instrument diverse sporten uit.

Strakke bewegingen
's Avonds was het de beurt aan de jongvolwassenen van Beatrix'. De show vertelt het verhaal van een cyborg (robot), die de mensheid over gaat nemen. Langzaamaan veranderen alle corpsleden en de dansers van de colorguard in cyborgs. Dit wordt uitgebeeld door strakke bewegingen en formaties en het steeds meer zilver worden van bijvoorbeeld uniformen en vlaggen. De jury was lovend over het concept, maar zag in de uitvoering nog verbeterpunten. In de Europese ranking staat Beatrix 5e en niet ver van de nummer 4 en 3. Het corps zal voor het volgende kampioenschap hard trainen om alles eruit te halen wat er nog in zit. Wie kennis wil maken met Beatrix kan op 25 oktober terecht tijdens de Kickoff (open dag).