Tijdens de inval begin januari van dit jaar.
Tijdens de inval begin januari van dit jaar. Archieffoto: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Naarder ‘drugsbaron’ (55) blijft voorlopig in hechtenis; pro-formazitting op 19 april

Politie & justitie

MUIDERBERG/NAARDEN - De 55-jarige Naarder, die gearresteerd is bij de drugsinval door de politie in een woning aan de Googweg 27 in Muiderberg, blijft voorlopig in hechtenis. Dat laat het Openbaar Ministerie desgevraagd weten. De pro-formazitting staat gepland voor 19 april aanstaande.

De Naarder werd na zijn aanhouding voorgeleid aan de rechter-commissaris, die op zijn beurt besloot de man voor veertien dagen in hechtenis te houden. Later verlengde de Raadkamer zijn gevangenschap met negentig dagen. De politie onderzoekt nog altijd zijn betrokkenheid. In het huis bevonden zich op dat moment twee kinderen; voor hen is een melding bij Veilig Thuis gemaakt.

Op donderdag 4 januari j.l. deed de politie een historische drugvondst. Er werd ruim tweeduizend kilo ketamine in beslag genomen, met een geschatte straatwaarde van bijna 55 miljoen euro. Tevens werden enkele kilo’s andere harddrugs gevonden. Het witte poeder lag in een schuur aan de Googweg. Twee weken later - op 19 januari - kwam de politie pas met het bericht naar buiten. De verdovende middelen zijn door een bewakingseenheid beveiligd afgevoerd en vernietigd.  De burgemeester van Gooise Meren heeft de woning gesloten. Tot 26 april 2024 mag deze op geen enkele manier worden gebruikt.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Foto: Politie

Ketamine, bekend als partydrug maar ook zeer schadelijk voor de volksgezondheid, is niet opgenomen op lijst I of II van de Opiumwet. Het is een geneesmiddel dat zonder registratie niet verhandeld of in handelsvoorraden mag worden gehouden. Niet-geregistreerde handel is strafbaar onder de Geneesmiddelenwet, met een maximale straf van zes jaar gevangenisstraf. De handel in ketamine gaat vaak gepaard met andere criminele activiteiten, zoals witwassen en wapenbezit.

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, worden gevraagd dit altijd te melden. Dat kan bij de politie via 0900-8844, anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen. Dat laatste door te bellen met 0900-8844, je naam niet te noemen en direct te vragen naar Team Criminele Inlichtingen.

Uit de krant