Afbeelding
Foto: Politie

Illegaal seksbedrijf op Lange Heul; burgemeester sluit pand

Politie & justitie

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde heeft vandaag een pand gesloten aan de Lange Heul. Bij een controle door het Bestuurlijk Interventieteam Gooi en Vechtstreek blijkt dat er een seksbedrijf in het pand zit. Hiervoor is geen exploitatievergunning verleend. Daarom is besloten handhavend op te treden en wordt het pand voor minimaal drie maanden in zijn geheel gesloten. 

Aanleiding van de controle was een melding van illegaal sekswerk op deze locatie. In de woning is een sekswerker aangetroffen. Evenals twee personen, waarvan het vermoeden bestaat dat zij onderdeel zijn van een seksnetwerk. Uit onderzoek blijkt dat meerdere locaties betrokken zijn. In het pand zijn ook drugs aangetroffen.

Burgemeester Ter Heegde: “Ik benadruk dat sekswerk is toegestaan wanneer dat op vrijwillige basis gebeurt. Dit kan echter alleen met vergunning en op plaatsen waar dat is toegestaan. Al langere tijd is er aanloop in dit pand en omwonenden ervaren overlast. De laatste controle is aanleiding om tot handhaving over te gaan en het pand te sluiten.“

Melden heeft zin

Vermoedens van onrechtmatige zaken, criminele activiteiten of andere opvallende zaken kunnen worden gemeld bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat anonimiteit wordt gewaarborgd. 

Uit de krant