Afbeelding

Een online meeting? Dit zijn de do’ s en don’ts!

Nieuws van bedrijven

Een aantal jaren geleden was het nog niet voor te stellen, maar vandaag de dag is het meer dan normaal om online meetings vanuit huis te doen. Niet alleen wanneer je ZZP’er bent, maar ook in loondienst werken veel mensen gewoon thuis. Nu is een online meeting volgen wel iets anders dan een offline meeting. Hoe je een online meeting goed aanpakt? Lees hier de don’ts en do’s.  

Goede verbinding 

Om een goede eerste indruk te maken, is het van groot belang dat je internetverbinding in ieder geval stevig en stabiel is. Een haperende verbinding gaat er nooit voor zorgen dat je een goed gesprek gaat hebben. Daarom is het tegenwoordig een must om glasvezel te hebben, mits dit natuurlijk al in jouw buurt verkrijgbaar is. Dit is vele malen beter en sneller dan de andere vormen van internet. Dit hoeft niet duur te zijn, je hebt al de goedkoopste glasvezel tegen heel aantrekkelijke tarieven. Verdiep je hierin, niet alleen fijn voor jezelf maar ook voor je huisgenoten. Zo kan iedereen online goed blijven presteren wanneer jij je meeting doet!

De achtergrond 

Check voordat je een meeting ingaat, altijd de achtergrond van jouw ruimte. Het komt onprofessioneel over wanneer hier allemaal privé foto’s hangen, zeker als het bijvoorbeeld in zwemkleding is. Ook kunnen bepaalde kleuren ervoor zorgen dat je niet heel lekker overkomt, zoals een oranje of gele achtergrond. Ook zal dit de professionaliteit niet ten goede komen. Ten slotte is het goed om te kijken of er ook geen afleidende zaken op de achtergrond zich bevinden zoals huisdieren. Zorg er dus voor dat je achtergrond niet voor onnodige afleiding zorgt. 

Ruis op de lijn 

Een goede verbinding is cruciaal voor een succesvolle meeting, maar er zijn meer zaken die eraan bijdragen dat jouw verhaal goed overkomt. Een voorbeeld hiervan is achtergrondgeluid. Zet in ieder geval geen muziek aan, dit kan afleiden en zorgt ervoor dat je onnodig onduidelijk overkomt. Daarnaast is het goed om eventuele geluiden die kunnen verstoren ook te vermijden. Ook hier zijn huisdieren weer een belangrijke factor, net als kinderen en andere huisgenoten. Zorg er voor dat er geen storende geluiden zijn, wanneer buren aan het verbouwen zijn is het dan ook beter om ergens anders te gaan werken dan gewoon doorwerken. Dit gaat zeer verstorend zijn. 

De kleding 

Sommige mensen trappen nog altijd in de valkuil om online meetings in joggingpak te doen. Ook de truc van boven een overhemd en beneden een joggingbroek wordt veel gemaakt. Maar wanneer je dan plotseling moet opstaan om iets te pakken, dan val je alsnog door de mand. Voorkom dit en ga altijd voor een representatieve outfit. Dit zal niet alleen je look verbeteren maar ook je gevoel, onbewust doet kleding erg veel met iemand. Kleren maken immers de man! En uiteraard ook de vrouw.

Kortom, een online meeting kent zijn eigen etiquette en regels. Verdiep je hierin en houd je eraan. Het zal je vroeg of laat goed uitkomen wanneer jij je wel aan de ongeschreven regels van een goede online meeting hebt gehouden.  

Uit de krant