Afbeelding
Foto: Spant

Eric Vloeimans & Kinan Azmeh brengen magische voorstelling in Spant

Kunst & Cultuur

BUSSUM - Na het daverende succes van Levanter zijn Azmeh, Vloeimans en Van Vliet terug met een nieuwe voorstelling. Een concert waarin hun werelden samensmelten en drie broeders in muziek elkaar weer vinden in Blow The Wind Easterly. Te zien op zondag 7 april (20.15 uur) in Spant.

Kinan Azmeh is een internationaal bewonderd musicus. Deze topklarinettist uit Damascus nodigde toptrompettist Eric Vloeimans tien jaar geleden uit voor een eerste, bijzondere samenwerking en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. Al lang was Vloeimans gefascineerd door oosterse klanken en de muzikale klik was zo sterk dat het voelde alsof ze al eeuwen samenwerkten. Ze wilden allebei meer en speelden samen Levanter, een betoverende voorstelling waarin de mannen werden bijgestaan door toppianist Jeroen van Vliet. De synergie tussen de muzikanten was zo sterk dat een nieuwe samenwerking niet uit kon blijven.

In Blow The Wind Easterly komen de mannen met nieuw repertoire en nemen ze het publiek mee op een muzikale ontdekkingsreis naar verre einders. In een avond met onverwachte vergezichten en de eindeloze, alles omarmende zee. Bezoekers wacht een magische verrassing!

Uit de krant