Afbeelding
Foto: Ciska de Rijke

Sinterklaas en Het Ruime Sop bezoeken nieuwkomersschool De Globe

Mensen

BUSSUM - Sinterklaas heeft vandaag de ruim negentig kinderen van de nieuwkomersschool De Globe aan de Fortlaan 9 bezocht. De kinderen ontvingen Sint en zijn Pieten met zang en dans. Uniek is dat de zang werd verzorgd door de kinderen die nog volop bezig zijn de Nederlandse taal te leren. Zij hebben afgelopen weken goed geoefend. De kinderen kregen hulp van de mannen van het lokale shantykoor.

Uiteraard mochten de ouders aanwezig zijn om nader kennis te maken met deze gezellige Nederlandse traditie. ”Het was een groot succes, met name door de geweldige inzet van de mannen van Het Ruime Sop”, aldus woordvoerder Ciska de Rijke. 

Dit unieke, kleine evenement was snel geregeld door de inzet van actieve inwoners uit Gooise Meren, die actief zijn in het burgerinitiatief Huis voor Iedereen. Frans Roemen, shantykoorlid en een van de drijvende krachten achter Huis voor Iedereen: “Ik kreeg de vraag van een vrijwilliger op De Globe of wij een Sinterklaas en een pietenkoor konden regelen. Binnen 24 uur was het geregeld. We hebben ze een mooie ochtend gegeven en zelf ook genoten van alle blije gezichten.” 

Marleen Hasselerharm, directeur De Globe: “Het is hartverwarmend om te ervaren dat er zoveel mensen in de gemeente klaar staan voor deze kinderen en schoolteam van betrokken vakmensen. Ontzettend fijn dat dit mogelijk is gemaakt met de belangeloze inzet van Het Ruime Sop.”

Afbeelding

Uit de krant