Afbeelding
Foto: PR

Leerlingen Montessori Lyceum Gooise Meren zetten zich in voor voedselbank

Maatschappelijk

NAARDEN - Leerlingen van het Montessori Lyceum Gooise Meren hebben een cheque van 2.622,01 euro overhandigd aan de Voedselbank Naarden/Bussum/Hilversumse Meent. Dit geld was door de leerlingen opgehaald met een kerstmarkt en een sponsorloop.

Namens de school reikten de secretaris van de leerlingenraad - Niek - en voorzitter Benthe samen met Ninthe (ontwerp van de cheque) en Sally den Hartog (afdelingsleider) de cheque aan Huub Jansen, algemeen coördinator van de voedselbank, uit.

Huub Jansen: “Eigenlijk wil je dat niemand afhankelijk is van de voedselbank, maar we zijn gewoon nodig. Gelukkig zien we wel dat maatregelen van de regering om armoede terug te dringen effect hebben. De voedselbank draait op vrijwilligers, die in ploegen voor het ophalen, wegzetten in de winkel en uitgeven van voedsel zorgen.”

Traditiegetrouw zet het Montessori Lyceum zich vóór de kerstvakantie in voor een goed doel. Dit jaar kozen de leerlingen voor de lokale voedselbank. Tijdens de kerstmarkt zorgden de leerlingen zelf voor al het leuks en het lekkers. De opbrengsten van de verkoop en de toegang gingen allemaal naar het goede doel. De ouders van de ouderraad hielpen met de organisatie en de licht- en geluidgroep zorgde voor belichting en muziek. De sponsorloop ging door de buurt in Naarden. Onder de lopers waren enthousiastelingen die twaalf rondjes hebben gelopen voor 4 euro per rondje.

Sally den Hartog: “We vinden het heel fijn om te zien dat onze leerlingen zich zo inzetten voor het goede doel. De activiteiten worden de leerlingen zelf gekozen en de leerlingenraad kiest namens de leerlingen het doel uit. Dat voegt echt iets toe aan ons onderwijs. Het sluit goed aan bij onze Montessoriaanse doelen van zelfstandigheid, creativiteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Uit de krant