Afbeelding
Foto: Bibliotheek Gooi+

Muiderslot-theater centraal in thema-ochtend bibliotheek Muiden

Kunst & cultuur

MUIDEN - Lotte Oostenga is dramaturg en werkzaam op het Muiderslot. Op 6 december vindt er in de bibliotheek tussen 10.00 en 12.00 uur een thema-ochtend plaats waarin zij in de wereld van het Muiderslot en de theatergeschiedenis duikt. Mét het publiek, want zoals Joost van den Vondel al schreef: ‘”De weereld is een speeltoneel, Elck speelt zijn rol en krijght zijn deel.”

Theater en het Muiderslot zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de tijd dat drost en schrijver P.C. Hooft op het slot woonde, was het een komen en gaan van dichters en toneelschrijvers. Deze befaamde groep kunstenaars werd later bekend als ‘De Muiderkring’. 

Joost van den Vondel en Gerbrandt Bredero, beiden onderdeel van De Muiderkring, behoren samen met P.C. Hooft tot de bekendste toneelschrijvers uit de 17de eeuw. Welke plek nemen zij en het Muiderslot in in de theatertraditie van Nederland? Welke thema’s en verhalen staan centraal in hun werk? En hoe relevant en actueel is hun werk in het 21ste-eeuwse theater? Het wordt allemaal duidelijk tijdens de thema-ochtend.


Uit de krant