Afbeelding
Foto: © Bob Awick
foto’s

Kermis in Bussum; ‘Het was allemaal heel beheersbaar’

Evenementen

BUSSUM - De kermis is goed verlopen. Dat laat burgemeester Han ter Heegde desgevraagd weten. Er waren wel wat opstootjes, maar uit de hand gelopen is het niet. Het goede pakket aan maatregelen heeft gewerkt. Het was vooral druk en de kermisklanten zijn goed te spreken.

“Het was allemaal heel beheersbaar”, vertelt Ter Heegde. De kleine ruzies zorgden voor een beetje spanning, maar leidden niet tot problemen. “Er zijn geen aangiftes gedaan bij de politie.” Daarover is de burgemeester tevreden, maar ook over het feit dat er geen vernielingen hebben plaatsgevonden. De McDonald’s, een hangplek voor de jongeren, sloot een half uur voor het einde van de kermis en dat had het gewenste effect. “Dat haalde de druk van de ketel.”

Ter Heegde spreekt van een goede kermis. Zelf was hij vrijdagavond van de partij. “Er hing een ontzettend leuke sfeer, heel gemoedelijk. Er waren heel van jongeren van de middelbareschoolleeftijd. Overdag kwamen er veel gezinnen.” Vooraf had de burgemeester maatregelen genomen: tijdelijk cameratoezicht, de inzet van jongerenwerkers, boa’s en mobiele hosts (gastheren, red.).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant