Suzan & Freek.
Suzan & Freek. Foto: PR
regio

Suzan & Freek hoofdact bij tweede editie Stadsfestival Hilversum: ‘Voor ons de perfecte headliner’

Evenementen

HILVERSUM - Het populaire duo Suzan & Freek is de hoofdact tijdens het Stadsfestival Hilversum, volgend jaar op zaterdag 29 juni op het Marktplein. Ook popband Rondé en Hilversumse partyband Daredevils komen naar de tweede editie van het festival.

Festivaldirecteur Jochem Winterwerp is dolblij met de komt van het populaire muzikale koppel. “Suzan & Freek is voor ons de perfecte headliner. We willen met het Stadsfestival graag Hilversummers met elkaar verbinden, en Suzan & Freek zijn onwijs populair bij zowel jong als oud. Ik weet zeker dat ieder nummer dat ze zullen spelen door het hele plein wordt meezongen.”

Suzan & Freek braken in 2019 door met de megahit Als Het Avond Is en zijn sindsdien niet uit de hitlijsten weg te slaan. Vorige maand stond het duo maar liefst vier keer in een uitverkocht Ziggo Dome. Met hun repertoire met hits als Goud, De Overkant en Blauwe Dag verwacht de organisatie dat hun optreden ook op Stadsfestival Hilversum een groot meezingfestijn te worden. “Dit is echt de gedroomde act”, vervolgt Hilversummer Winterwerp. “Ik ben hier heel blij. En er staat hiermee ook een vrouw op het podium. Dat ontbrak er vorig jaar aan, ook doordat we toen te laat waren begonnen. Nu zijn wij mooi op tijd.”

Ook de popband Rondé, bekend van hitsingles Hard To Say Goodbye, Love Myself en Bright Eyes en als knallende afsluiter de Hilversumse partyband Daredevils, die in honderd minuten honderd hits op het publiek afvuurt (en waar Winterwerp deel van uitmaakt), zijn op zaterdag 29 juni van de partij. De rest van het programma maakt de organisatie in het voorjaar bekend.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Afgelopen juli vond de eerste editie van Stadsfestival Hilversum plaats (zie foto hierboven. Die dag traden zes artiesten op het hoofdpodium op en stonden er daarnaast nog acht dj’s in een tweede area. Op een zonovergoten festivaldag genoot het publiek op het Marktplein van optredens van onder meer Racoon, Snelle en Jett Rebel. 

‘Super early bird’
Direct na deze succesvolle editie werd de kaartverkoop voor 2024 gestart, zonder dat er artiesten bekend waren. Er werden toen in anderhalve dag tijd 1.500 ‘super early bird’ kaarten verkocht. “Dat heeft ons echt verrast”, aldus Winterwerp. “De ‘super early bird’ kaartverkoop die zo hard ging was voor ons het bewijs dat onze eerste editie een schot in de roos was en Hilversum echt behoefte heeft aan een groot zomerfestival. Deze mensen mag je ook niet te lang laten wachten met het bekendmaken van de eerste namen.”

Winterwerp organiseert het Stadsfestival in samenwerking met Podium Vorstin. De reguliere kaartverkoop voor Stadsfestival Hilversum 2024 start donderdag 7 december om 20.00 uur via stadsfestivalhilversum.nl. Een regulier ticket kost 35 euro. Voor jeugd onder de 18 jaar zijn jeugdtickets voor een gereduceerd tarief van 30 euro beschikbaar. 

Uit de krant