Afbeelding

Waarom je dit jaar een carrièrestap moet maken!

Commerciële bijdrage

Er zijn veel negatieve berichten in de media over de huidige arbeidsmarkt. Er zouden geen werknemers te vinden zijn en er schijnen overal tekorten te zijn. Nu is dat ook grotendeels waar en voor sommige werkgevers problematisch, maar het brengt ook grote voordelen en kansen met zich mee. Deze voordelen liggen vooral aan de kant van de werknemer en laten we eerlijk zijn; die hebben het de afgelopen jaren ook best wel pittig gehad. De werknemer staat nu in een sterke positie en daarom is het vandaag de dag ook aan te raden een carrièrestap te maken. Hier alle redenen op een rij om snel te handelen!

Leuke plekken!

Het voordeel van de huidige arbeidsmarkt is, is dat er gaten ontstaan in personeelsbestanden op plaatsen die normaal gevuld waren. Dit zorgt ervoor dat er echt leuke plekken vrijkomen, plekken die normaal intern snel werden opgevuld. Kijk bijvoorbeeld bij de Bloomon vacatures, daar word je toch acuut blij van! Maak daarom gebruik van de krapte en kijk wat er allemaal voor leuks openstaat, werkgevers kijken ook vaak minder specifiek naar cv’s en meer naar motivatie. Hierdoor kun jij je blikveld verruimen en ook kiezen voor de banen waar je eigenlijk al jaren verlekkerd naar kijkt. Geen zin om zelf te kijken naar allemaal vacatures? Meld je dan bij een recruiter, zij krijgen vaak vanuit bedrijven een executive search opdracht waardoor ze stilletjes voor de leukste vacatures mensen zoeken. Vacatures die je anders waarschijnlijk nooit te zien zou krijgen. 

Onderhandelingspositie

Naast dat je op leuke plekken terecht kunt komen, heb je vandaag de dag ook wat te onderhandelen. Werkgevers willen nieuwe mensen graag behouden, dus zijn ze bereid een goed salaris en vooral fijne arbeidsvoorwaarden te bieden. Maar ook flexibele werktijden tot een fiets van de zaak, je kunt het zo gek niet bedenken of er is vandaag de dag over te onderhandelen. Doe hier dan ook je voordeel mee en kijk wat jij graag zou willen bij een baan. Vergeet ook niet de opleidingsmogelijkheden, een studie volgen naast je baan gaat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst veel voordeel opleveren. 

Kortom, voor de werknemer ziet de arbeidsmarkt er rooskleuriger uit dan ooit. Investeer daarom dit jaar in je carrière door middel van een overstap naar een ander bedrijf. Denk hierbij breed en jaag je ambities na, de kans is groot dat bedrijven jouw reactie door de huidige markt wel serieus nemen. Dit was jaren geleden wel een ander verhaal!

Uit de krant