Met een inspirerende video zijn de leerlingen geïnstrueerd over de Happy Building-challenge.
Met een inspirerende video zijn de leerlingen geïnstrueerd over de Happy Building-challenge. Foto: PR

Gooise mavo-leerlingen gaan bouwchallenge aan

Bedrijven

REGIO - Met de challenge Happy Building daagt Sterk Techniekonderwijs het Gooi mavo-leerlingen uit een duurzaam, veilig en comfortabel huis te ontwerpen. De jongeren kunnen hun producten inzenden tot en met donderdag 25 november 2021. Een vakjury selecteert hieruit zes inzendingen voor de Grand Finale, die op 9 december 2021 plaatsvindt.

Woningcorporatie De Alliantie stelt een appartement in Hilversum als voorbeeld ter beschikking en Aannemingsmaatschappij Intersell ondersteunt de jongeren in het proces. Dik van Enk, directeur van Intersell en voorzitter van de jury: “Woningcorporatie de Alliantie staat voor de uitdaging om in 2050 een CO²-neutraal woningbezit te hebben. Om dit voor elkaar te krijgen zijn, naast geld en kennis, veel mensen nodig. Het is mooi om te zien dat de Alliantie als opdrachtgever zijn verantwoordelijkheid ziet en neemt en samen met ons meewerkt aan deze enorme opgave. Door deel te nemen aan het project Happy Building kunnen wij jongeren enthousiast maken voor ons vakgebied en zo voor aanwas van mensen in de bouw zorgen.”

De deelnemende scholen zijn: Lucent College in Hilversum, Huizermaat in Huizen, Aloysius College in Hilversum, De Fontein in Bussum en A. Roland Holst College in Hilversum. Met deze challenge krijgen alle mavo-leerlingen in het Gooi de kans om kennis te maken met technische beroepen en te werken aan een werkelijk vraagstuk van een bedrijf uit de regio. Raymond Kok, Projectleider Sterk Techniek Onderwijs het Gooi: “Een levensechte opdracht geeft het onderwijs pas echt betekenis.”

Happy Building is onderdeel van Sterk Techniekonderwijs het Gooi en mede mogelijk gemaakt door Maak het met Techniek en door cofinanciering van Wij-Techniek.

Uit de krant