Muzikant Erwin Nyhoff en burgemeester Gerhard van den Top van Hilversum te midden van de initiatiefnemers van ALLsportsradio Jaco Bal en Lars Schotanus.
Muzikant Erwin Nyhoff en burgemeester Gerhard van den Top van Hilversum te midden van de initiatiefnemers van ALLsportsradio Jaco Bal en Lars Schotanus. Foto: Paul Ridderhof

Sportzender ALLsportsradio van Naarder Lars Schotanus bestaat tien jaar

Bedrijven

NAARDEN - Naarder Lars Schotanus vierde afgelopen week het 10-jarig bestaan van zijn sportzender ALLsportsradio. Hij mocht samen met zijn compagnon Jaco Bal en de burgemeester van mediastad Hilversum Gerhard van den Top op de bekende rode knop drukken om het lustrumjaar feestelijk in te luiden.

De gehele middag werd in een vijf uur durende XXL-uitzending van ALLsportsradio LIVE! al teruggeblikt op tien jaar ALLsportsradio, met bekende studiogasten, anekdotes en spraakmakende interviews van de afgelopen tien jaar. Presentatoren Robert Denneman, Daan Prins en Ron Lemmens werden hierbij bijgestaan door verschillende co-hosts, waaronder Rick Winkelman, Frits Barend, Tom Coronel en Jacques Nieuwlaat.

Deze XXL-uitzending werd afgesloten met een speciale aflevering van ‘Bloed, Zweet en Tranen’, waarin oud-scheidsrechter Mario van der Ende tennisicoon en directeur van het ABN AMRO Open Tennistoernooi, Richard Krajicek,  ontving.

Lustrumjaar

Afgelopen week was het precies tien jaar geleden dat een groep bekende sporters op de rode knopdrukte om ALLsportsradio officieel te lanceren. Ook dat gebeurde destijds vanaf het Media Park in Hilversum. Na tien jaar was de rode knop terug en mocht burgemeester Van den Top, samen met de initiatiefnemers van ALLsportsradio Jaco Bal en Lars Schotanus, het lustrumjaar officieel inluiden met speciale audiovormgeving van de sportzender. 

Gerhard van den Top: “Het is geweldig om te zien hoe dit radiostation zich de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld en hoe het een belangrijke rol speelt in het verspreiden van verhalen achter de sport. Ik feliciteer ALLsportsradio van harte met deze mijlpaal. Tien jaar geleden begonnen ze met een visie om de sport op een nieuwe manier naar de luisteraars te brengen, en dat is precies wat ze hebben bereikt. Hun toewijding aan innovatie en ondernemerschap in nieuwe media is bewonderenswaardig en past perfect bij de toekomst van onze Mediastad.”

Verhalen achter de sport

Tien jaar geleden startte ALLsportsradio als het eerste Nederlandse radiostation dat zich volledig richt op alle facetten van de sport. Op ALLsportsradio komen alle sporten aan bod. Naast topsport is er juist ook aandacht voor breedtesport en naast bekende sporten is er juist ook aandacht voor minderbekende sporten. Naarder Lars Schotanus: “Tot aan de start van ons station was er relatief weinig aandacht voor sport op de Nederlandse radio. Naast het iconische radioprogramma ‘Langs de Lijn’, beperkte de aandacht voor sport zich vaak tot ‘een interviewtje’, waarin een sporter met een bepaalde sportprestatie werd gefeliciteerd. Daar wilden wij verandering in brengen! Op ALLsportsradio brengen wij de verhalen achter de sport. Niet de prestatie, maar de sporter achter de prestatie staat bij ons centraal”.

Volgens Schotanus een niche die andere mediabedrijven hebben laten liggen: “De traditionele radiostations zijn gek genoeg nog steeds maar bezig met bereik, terwijl het medialandschap om ons heen steeds verder versnippert. Wij kijken hierbij, net zoals met al onze andere radiostations en podcasts, niet naar bereik maar naar relevantie. Je hoeft met een zakelijk sportprogramma immers niet de hele wereld te bereiken, maar uitsluitend de decisionmakers in de sport.”

De Radiofabriek: Schotanus was met zijn bedrijf De Radiofabriek, waar ook ALLsportsradio onderdeel van uitmaakt, als één van de eersten in Nederland actief met online radio en podcast. Zo werd in Naarden in 2008 al Traffic Radio feestelijk gelanceerd door Mark Rutte. Ook de succesvolle zakenzender New Business Radio en het lifestylestation GoodLIFE Radio maken onderdeel uit van De Radiofabriek. Het bedrijf ontwikkelt complete radioformats voor bedrijven en organisaties. Van 24 uurs muziekstation tot radiostation voor één dag. Van specifiek themaprogramma tot sfeerreportage in het land. Daarnaast worden op jaarbasis honderden podcastsproducties verzorgd door De Radiofabriek, in het business tot business segment. Zowel nationaal als internationaal.

Uit de krant