Afbeelding

Op vakantie met de caravan: check deze vijf tips

Advertorial

De caravan is en blijft populair. Wanneer je in de zomer op de snelweg rijdt, zeker op vrijdagen, haal je de ene na de andere caravan in. Op zich niet meer dan logisch, omdat de caravan heerlijk is om mee op vakantie te gaan. Je hebt de vrijheid om rond te trekken en het comfort tijdens de overnachtingen. Wil je komende zomer ook met de caravan op pad? Check dan deze vijf tips. Daarna hoef je alleen nog maar te wachten op de zomer.

Een goede verzekering

Niet direct een onderwerp dat je meteen in de vakantiestemming brengt, maar het is wel nodig om dit te regelen. Het ontbreken van een caravanverzekering kan er namelijk voor zorgen dat je helemaal niet op vakantie kunt. Zaken zoals brand, diefstal, inbraak en storm kunnen flinke schade aanrichten. Een autoverzekering dekt deze schade niet, vandaar dat een extra polis geen kwaad kan. Wil je weten welke verzekering het beste is? Je caravanverzekering vergelijken geeft je de beste en/of de goedkoopste.

Denk goed na over de omgeving

Dit lijkt alleen maar logisch te zijn, maar is het niet altijd. Een groot voordeel van de caravan is dat je overal naartoe kunt en dat je tijdens één vakantie naar meerdere bestemmingen kunt. Mensen die van op het strand liggen en fietsen houden, kunnen dit dus mooi combineren. De fietsen of e-bikes gaan achterop de caravan en hoeven ter plaatse niet te worden gehuurd. Denk ook hierbij aan de verzekering, zeker bij een e-bike. Een e-bike verzekering vergelijken is helemaal de moeite waard.

Eerste keer? Ga een weekend oefenen

Wordt het je eerste keer met de caravan? Dan is het verstandig om een keer te gaan oefenen. Zo ontdek je wat er bij komt kijken om de caravan aan- en los te koppelen en de auto in te pakken. En op locatie leer je hoe het kamperen met de caravan in zijn werk gaat. Weet je wat het leuke is van dit testevent? Dat het gewoon een extra vakantie is!

Maak (deels) gebruik van het sanitaire gebouw

Misschien niet de meest smakelijke tip, maar het moet toch even benoemd worden. In de caravan zit een chemisch toilet. Hartstikke handig, voor de kleine boodschap. De grote boodschap kan beter in het sanitaire gebouw worden gedaan. Waarom? Vanwege de geur en om te voorkomen dat je het chemisch toilet meteen kunt gaan legen. Dat is niet erg om te doen, maar het blijft vakantie hè.

Plan niet alle locaties

Met de caravan op vakantie gaan, is een klein beetje avontuurlijk. Je maakt het avontuur nog wat spannender door niet alle locaties vooraf te regelen. Dat werkt het beste als je buiten het hoogseizoen op vakantie kunt. In het seizoen kun je dit risico niet altijd nemen. Maar daarbuiten is het hartstikke leuk om je te laten verrassen. Neem de auto en caravan en ga lekker een stuk rijden. Als je op een mooie plek bent aangekomen, blijf je daar lekker.

Uit de krant